Sa construiesti un loc de joaca pentru copii in propria curte pentru copilul tau, este relativ simplu si deloc scump. Copii vor trai mereu intr-un univers vast unde limita este doar imaginatia lor. In lumea lor, consumul de energie merita doar daca este implicata joaca lor preferata. Fara indoiala, cei mici ar fi incantati sa le amenajezi un loc de joaca in gradina, unde se pot juca dupa voia lor.

Am adunat cateva idei amenajare loc de joaca copii care te vor ajuta sa amenajezi spatiu de joaca perfect pentru cei mici. Poti sa combini sugestiile in functiile de preferintele copilului si de spatiul tau din curte.

Loc de joaca: Tentatie si sanatate

Nu trebuie sa te gandesti ca ai nevoie de o curte mare pentru a incepe sa amenajezi un spatiu de joaca. Ai nevoie de o atentie serioasa la preferintele copilului tau si o doza de creativitate. Iata aici si topul celor mai atractive jucarii educationale pentru copii

Spatiu de joaca de afara trebuie gandit in asa fel, incat cel mic sa petreaca mai mult timp in aer liber, departe de tentatiile televizorului, laptopului sau telefonului. Nu este vorba de-ai interzice celui mic accesul la tehnologie.

Trebuie doar sa te orientezi in a face un spatiu de joaca atat de distractiv, incat copilul sa ajunga sa prefere sa petreaca acolo mai mult timp decat ar face-o stand pe tableta.

Loc de joaca pentru copii: Idei de amenajare in curte

Amenajarea unui spatiu de joaca, porneste de la o idee simpla. In functie de bugetul tau, poti alege spatii de joaca gata construite sau poti amenaja chiar tu unul. In general, amenajarea spatiului tine atat de bugetul tau, cat si de preferintele celui mic. Dar hai sa vedem ce poti alege si dezvoltam pe rand fiecare idee.

Idei de amenajare spatiu de joaca in curte

Spatiu de joaca pentru copii: Cutia cu nisip

Cutia cu nisip idei amenajare spatiu joaca

Copiii vor aprecia tot timpul aceasta dotare, mai ales cand sunt mici. Construitul castelelor de nisip le va oferi sansa celor mici sa-si dezvolte creativitatea. Daca te vei hotari sa tii o cutie cu nisip, trebuie sa ai grija ca nisipul sa fie curat.

De asemenea, sunt sanse chiar mari sa fie nevoie sa o inlocuiesti dupa ce copii trec de o anumita varsta si au nevoie de activitati mai interactive. Cutia cu nisip este un spatiu de joaca ideal dar ai grija sa o pastrezi curata.

Seara, cat si in perioada in care nu este folosita, trebuie acoperita cu o folie de plastic. Evita sa transformi cutia de nisip a copilului, intr-o latrina pentru pasari sau animale.

Casuta din plastic sau lemn: Este un loc de joaca unde copilul isi creeaza propriul univers

Casute de joaca pentru copii amenajate in curte

O casuta pentru copii aproape de casa, chiar si pentru cei mici este o idee foarte de interesanta. Daca ii vei lasa sa se obisnuiasca inca de mici sa aiba grija de propria casuta, ei vor deveni mai responsabili, in timp, in casa ta. Este cam dificil sa construiti o astfel de casuta singur.

Asa ca mai bine achizitionati rapid una gata construita, fie ca e din plastic sau una din lemn. Asemeni oamenilor maturi, copiii isi doresc locul lor de intimitate fara sa gandeasca insa. Este un loc de joaca numai al lor, isi construiesc propriul univers in care se joaca, viseaza si isi imagineaza.

De multe ori, copiii isi construiesc casuta din paturi asezate peste pernele din casa. Si chiar daca nu-si pot exprima sentimentele prin vorbe, o pot face cu usurinta prin fapte. Este un lucru absolut normal sa lasi copilul sa-si aleaga locul de intimitate dorit. Gandeste-te la asta!

Cort pentru copii cu protectie UV

Daca cautati o alternativa la casuta din curte, amplansarea unui cort pentru copii intr-un loc de joaca in gradina, este ideala vara. Si asta mai ales cand cei mici sunt incanti de camping sau dormitul sub cerul liber. Tine cont si de temperatura. Bine ar fi sa cumperi un cort pentru copii cu protectie UV. Nu sunt piperate la pret. In definitiv, sanatatea si protectia copilului sunt cele mai importante.

Bucatarie sau laborator: Amenajate intr-un spatiu de joaca

Bucatarie jucarie copii idei de amenajare spatiu de joaca

Cei mici sunt curiosi din fire, asa ca vor incerca sa experimenteze in a fi bucatari sau chimisti, pentru amestecarea diverselor elemente pentru a obtine "retete" sau "formule" noi. Lasa-i sa fie cat mai creativi.

Dar, supravegheaza-i atent pentru a nu incerca sa manance din lucrurile pe care le pregatesc in joaca. Am observat personal in tarile Europene, ca bucatariile pentru copii sunt la moda. Sunt atractive din prisma culorilor dar mai ales al creativitatii. De asemenea, jocurile cu experimente sunt foarte indicate in cazul copiilor foarte energici si reprezinta un loc de joaca ideal.

Tot ceea ce inseamna joc pasiv, este recomandat in cazul acestor copii. Cand construiesti un spatiu de joaca, fi atenta la tendintelele celui mic dar si la temperamentul lui.

Pista pentru masinute

Baietii sunt pasionati de masini inca de mici. Asa ca, de ce sa nu le amenajezi in curte o pista speciala pentru masinute. Ii poti cumpera una din plastic sau ii construiesti una din diverse obiecte. Daca are o masina cu telecomanda, constructia trebuie facuta la scara mai mare. Poti folosi cauciucuri vechi de autoturism.

Dezvolta idee, amenajeaza acest loc de joaca cu stegulete, linie de sosire si linie de placare. Singura bariera pe care o intampini este imaginatia ta. Te asigur ca cel mic va fi deosebit de incantat de acest loc de joaca.

Un spatiu de joaca cu leagan, balansoar si tobogan

Leagan de curte copii idei de amenajarea spatiu de joaca in gradina

Un leagan nu ar trebui sa lipseasca din curtea ta. Copii sunt incantati de leagane inca de la varste fragede. Poti adauga si un balansoar pe langa acesta. Poti alege dintre cele facute din lemn sau plastic. Personal, ti-as recomanda un loc de joaca cu leagan, balansoar, scara si podina, practic un complex de joaca.

Dar este destul scump. De aceea, in acest caz, daca le cumperi separat sunt mult mai ieftine. Daca privesti in jurul tau, ai sa observi ca parcurile sunt dotate cu acestea.

Un spatiu de joaca cu leagan si tobogan este simplu, relativ ieftin si usor de amenajat. Desigur, pe babyprecious.ro ai posibilitatea sa platesti si in rate lunare fara dobanda pentru un loc de joaca mult visat.

Teren de baschet

Pentru a-l determina pe cel mic sa faca mai multa miscare ar trebui sa-i aranajezi un mic teren de sport. Baschetul este un sport ideal. Pentru ca dezolta rezistenta si indemanarea, simpla activitate de a arunca la cos, ii poate tine cu orele pe copii pe afara. Cred ca este prea mult spus un teren de baschet.

Dar un cos de baschet perins pe un stalp sau perete, chiar nu reprezinta o problema. Ideea este ca cel mic sa faca miscare, sa faca efort si sa se dezvolte fizic frumos. Daca ai deja un spatiu de joaca amenajat, merita sa adaugi si un cos de baschet, este o idee la care merita sa te gandesti.

Trambulina: Nelipsita intr-un spatiu de joaca pentru copii

Trambulina sarituri pentru amenajarea spatiului de joaca in gradina

Crede-ma! inca nu am intalnit copil care sa nu iubeasca trambulina. Daca mergi intr-un parc de distractii, o trambulina costa 5 lei pentru 5 minute. De ce? pentru ca este atractia de baza a copiilor.

Copiii iubesc sa, sara sa faca jumbuslucuri in aer, trambulina creeaza sentimentul de libertate si exprimare prin miscare. Nu trebuie o trambulina profesionala, poti merge pe varianta mai ieftina. Important este ca in spatiul de joaca sa existe o trambulina.

In cazul in care ai suficient spatiu in curte, fa tot posibilul si achizitioneaza o trambulina. Merita efortul, merita sa-ti faci copilul fericit asigurand pentru el un loc de joaca memorabil si de interes.

Intrebari frecvente

Care sunt avantajele amenajarii unui loc de joaca in gradina?

Amenajarea unui loc de joaca in gradina ofera copiilor un spatiu sigur si distractiv in care sa se joace in aer liber. Acest lucru ii incurajeaza sa petreaca mai mult timp in natura, sa faca miscare si sa dezvolte abilitati sociale prin interactiunea cu alti copii acolo unde este cazul

Cum sa aleg echipamentele potrivite pentru locul de joaca din gradina?

Alegerea echipamentelor potrivite depinde de varsta copiilor si de spatiul disponibil. Leagane, tobogane, structuri de escaladare si zone cu nisip sunt optiuni populare. Este important sa alegeti echipamente sigure, confectionate din materiale rezistente si non-toxice.

Cum pot sa asigur siguranta locului de joaca in gradina?

Pentru a asigura siguranta, e important sa montati echipamentele corect si sa le fixati in sol astfel incat sa fie stabile. In plus, suprafata din jurul echipamentelor ar trebui sa fie moale, de exemplu cu nisip sau cu placi speciale anti-soc.

Cum sa integrez elemente naturale in locul de joaca?

Puteti sa adaugati elemente naturale precum pietre mari, trunchiuri de copaci sau plante pentru a crea un spatiu mai interactiv si educativ. De asemenea, aceste elemente pot fi folosite in jocuri creative.

Cum pot sa stimulez creativitatea copiilor prin amenajarea locului de joaca?

Puteti adauga elemente precum panouri pentru desenat sau zone pentru construit pentru a incuraja creativitatea copiilor. De asemenea, oferiti-le materiale diverse precum plastilina sau creioane colorate.