In acest articol gasesti informatii valoroase despre dezvoltarea copilului cu ajutorul muzicii. Cum ajuta muzica la dezvoltarea creierului. Care este legatura dintre creier si muzica. Instrumente muzicale de jucarie si recomandari despre acestea. Care sunt beneficiile muzicii pentru bebelusi. Vezi si alte recomandari despre jucariile educationale

Beneficiile muzicii pentru bebelusi

Stiai ca... mai multe articole recente din reviste stiintifice indica o gama larga de efecte semnificative pe care le are invatarea si ascultarea muzicii asupra dezvoltarii creierului la bebelusi, copii si adolescenti? Alte studii arata ca atunci cand parintii impartasesc experiente muzicale cu, copii si adolescenti, inclusiv prin ascultare si/sau dans, precum si prin intonarea cantecelor impreuna sau folosirea unor instrumente muzicale de jucarie, acestea un efect pozitiv asupra relatiilor parinte-copil.

Bazat pe utilizarea diferitelor tehnici neuroimagistice, cercetarile arata ca formarea muzicala timpurie (inainte de varsta de sapte ani) chiar inca din pantecele mamei, produce modificari fizice benefice in structura si functia creierului. Muzica pe care o femeie insarcinata o asculta, influenteaza dezvoltarea creierului la bebelusii inca in formare.

Un alt studiu recent a stabilit ca antrenamentul muzical timpuriu, (din primele zile de viata a bebelusului, prin ascultare) a crescut substanta cenusie din cortexul cerebral, in special in zona senzoriala-motorie a creierului. S-a constatat ca imbunatatirea coordonarii pe care o produce acest lucru imbunatateste reglementarea emotionala si capacitatea de a inhiba raspunsurile la evenimente.

Instrumente muzicale de jucarie: 5 beneficii pentru copii

Un studiu a constatat o crestere in corpus callos (partea de distributie din centrul creierului), care are ca rezultat o conectivitate crescuta a creierului. Einstein a invatat sa cante la vioara inca din copilarie si un studiu al creierului lui a aratat conexiuni neobisnuit de puternice.

  • Dezvolta abilitatile motorii fine. Experimentarea cu instrumente muzicale de jucarie promoveaza dezvoltarea fizica intr-o varietate de moduri. De exemplu, toba poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii fine.
  • Sprijina dezvoltarea senzoriala. Miscarea, echilibrul, auzul si atingerea sunt toate implicate pe masura ce copilul tau invata sa tina si sa cante la diferite instrumente. Incepe sa inteleaga, de exemplu, ca batand incet o toba, aceasta creeaza un sunet diferit fata de batutul rapid si cu forta.
  • Imbunatateste coordonarea mana-ochi. Cantarea cu un pian sau instrumente de suflat implica continuu abilitatile de coordonare ochi-mana ale copilului.
  • Dezvolta rabdarea si perseverenta. Pe masura ce copilul tau creste, invatarea unui instrument muzical va necesita timp si concentrare. Dar chiar si acum, mimandu-va, creati o simpla bataie, lucru ce il poate invata pe copil sa aiba rabdare si perseverenta si ii poate oferi un sentiment de implinire.
  • Accelereaza dezvoltarea creierului. Un studiu realizat in 2016 la Universitatea din California de Sud a constatat ca, copiii mici care cantau la instrumente muzicale de jucarie au experimentat o crestere a dezvoltarii creierului mai mare in comparatie cu cei care nu au cantat. Cercetatorii au observat in mod special cresterea in zonele creierului care sunt responsabile de dezvoltarea limbajului, perceptia vorbirii, procesarea sunetului si abilitatile de citire.

Muzica si instrumentele muzicale pentru copii sporesc capacitatea copilului de a se descurca cu frustrarea, starea de agitatie si nervi si a evita supra-reactia la situatii dificile. Cu toate acestea, o alta constatare din neuroimaginare a constat in faptul ca si o scurta pregatire muzicala duce la o crestere a fluxului sanguin in partea stanga a creierului. Pregatirea muzicala poate incepe de la varsta de 3 ani.

Sfaturi!

Cautati melodii pe care copiii vostri le plac, cantati si dansati impreuna pe melodia aleasa, bucurati-va impreuna de ceea ce muzica ofera gratuit.

Se crede ca acest lucru are ca rezultat imbunatatirea capacitatii de procesare a limbajului. In martie 2018, la Atelierul National al Institutelor de Sanatate din Kennedy Centrul de muzica si creier, un grup de oameni de stiinta a subliniat concluziile cercetarilor care arata ca din copilarie, copiii sunt receptivi la ascultarea muzicii. Stiai ca experienta muzicala contribuie in mod semnificativ la dezvoltarea limbajului?

Grupul a mentionat, de asemenea, ca, pe langa promovarea dezvoltarii limbajului, muzica are un efect pozitiv asupra dezvoltarii altor functii cognitive, inclusiv atentia, perceptia vizuala-spatiala si functia executiva.

Instrumente muzicale pentru copii: Recomandari

Folosind instrumente muzicale de jucarie, acestea sunt o modalitate excelenta de a extinde interesul lor pentru muzica fara a investi in pregatirea muzicala formala. Cele mai bune jucarii muzicale pentru copii sunt adecvate varstei, durabile si se potrivesc cu interesele lor muzicale.

Instrumente muzicale de jucarie

De la zornaituri la tobe si pian si multe altele, instrumentele muzicale vin intr-o varietate de stiluri. Alegerea celei mai bune jucarii muzicale va depinde in mare masura de nivelul lor de dezvoltare si de ceea ce ii intereseaza.

Instrumentele muzicale pentru copii sunt cele mai bune jucarii de dezvoltare. Urmariti lista noastra de recomandari:

Micii cantareti vor adora aceste instrumente muzicale de jucarie precum un set de tobe, in timp ce alti copii se pot concentra pe un anumit instrument. Dupa ce v-ati dat seama ce jucarie muzicala se potriveste cel mai bine copilului, asigurati-va ca luati in considerare si usurinta de curatare a instrumentului cat si controlul volumului.

Legatura dintre creier si muzica

Datorita unui interes crescut pentru relatia dintre muzica si functia creierului, a fost creat un nou domeniu de studiu cunoscut sub numele de neuromusicologie. Utilizarea tehnicilor de imagistica a creierului in cercetarile efectuate in ultimii ani a dus la concluzia ca muzica activeaza toate partile cunoscute ale creierului.

Acest lucru este valabil si pentru noi toti atunci cand ascultam muzica. Pentru muzicieni, actul de a canta la un instrument nu numai ca activeaza creierul, ci influenteaza si dezvoltarea creierului.

legatura dintre instrumente muzicale de jucarie si creier

In general, creierul muzicienilor este mai mare si mai extins decat cel al populatiei generale. Ei au, de asemenea, o memorie de lucru superioara, abilitati auditive si flexibilitate cognitiva. Toate aceste functii ale creierului sunt imbunatatite datorita neuroplasticitatii.

Acest fenomen, arata ca activitatea activa si pasiva in timp "rewire" o recalibrare a creierului ce ajuta la formarea de noi neuroni. Desi in trecut testele efectuate pe creier ne asigurau ca numarul de neuroni nu poate creste iata ca, neuroplasticitia vine si contrazice rezultatele de atunci.

Dezvoltarea creierului uman nu cunoaste limite. Puteti contribui la buna dezvoltare a copilului, folosind aceasta metoda gratuita, puternica si fara gres care se numeste muzica. O puteti face utilizand instrumente muzicale de jucarie pentru copii.

Daca un soarece de laborator raspunde pozitiv la acest stimul, cum credeti ca bebelusul va reactiona? Florile, plantele si chiar legumele cultivate sunt sensibil receptive la muzica. Sigur, aici nu discutam despre stimularea creierului insa sunt receptive la vibratiile emise de muzica.

Stiai ca muzica are un puternic impact asupra dezvoltarii sociale si emotionale?

Studiul unui instrument muzical poate conduce la un sentiment de realizare, precum si o crestere a stimei de sine in dezvoltarea copilului prin muzica. Alte avantaje pot include auto-disciplina, sporirea increderii, persistenta in depasirea frustrarilor atunci cand invatarea este dificila.

Muzica la copii pentru dezvoltare emotionala si sociala

Miami Music, Institutul de Cercetare Comunitara din Florida International University a realizat un studiu care a analizat modul in care programele de muzica de grup scolar au crescut dezvoltarea sociala: competenta, increderea, grija, caracterul si conexiunea. Studiul s-a efectuat pe 180 de copii, cu varste intre 6 si 17 ani, pentru o perioada de trei ani.

Acesti copii au participat intr-un cor de orchestra de instrumente muzicale. Rezultatele prezentate in februarie 2019 au constatat ca acesti copii au prezentat cresteri semnificative ale activitatii cerebrale.

Ascultarea muzicii la orice varsta este benefica, ca si invatarea de a canta la un instrument muzical (chiar si ca adult), ceea ce poate duce la satisfactie personala si schimbari pozitive in functionarea creierului.

Mai multe programe scolare si chiar gradinite, ofera o introducere a educatiei muzicale pentru prescolari si scolari care include si participarea parintilor.

Nu ezitati sa cumparati instrumente muzicale de jucarie pentru copii, un portal catre cunoasterea si dezvoltarea gratuita a copiilor.

Best instrumental toys for baby

Intrebari frecvente

De ce ar trebui sa incurajez copilul sa se joace cu instrumente muzicale de jucarie?

Incurajarea copilul sa se joace cu instrumente muzicale aduce o serie de beneficii semnificative. Acestea includ dezvoltarea abilitatilor cognitive, precum memoria si concentrarea dar si dezvoltarea abilitatilor motorii fine. De asemenea, muzica poate ajuta la dezvoltarea creativitatii si a capacitatii de exprimare a emotiilor, ceea ce este esential pentru dezvoltarea copilului.

La ce varsta ar trebui sa inceapa copilul sa se joace cu instrumente muzicale?

Nu exista o varsta concreta pentru asta. Puteti introduce instrumentele muzicale in viata copilului, inca din primele luni de viata cu jucarii muzicale adecvate varstei lor. Cu toate acestea, invatarea unui instrument muzical poate incepe in mod serios in jurul varstei de 4 sau 5 ani, cand cel mic poate incepe sa inteleaga conceptele de baza ale muzicii.

Care sunt instrumentele muzicale potrivite pentru copii?

Pentru copiii mici, instrumentele muzicale simple, precum tamburinele, tobele, xilofonul sau chitara, sunt cele mai potrivite. Acestea sunt usor de utilizat si pot fi o introducere placuta in lumea muzicii. De asemenea, puteti opta pentru instrumente muzicale pentru copii, care sunt concepute special pentru manutele lor mici.

Ce beneficii aduce invatarea unui instrument muzical copiilor?

Invatarea unui instrument muzical aduce numeroase beneficii pentru copii. Acestea includ dezvoltarea abilitatilor cognitive, imbunatatirea concentrarii, dezvoltarea coordonarii, precum si dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor. De asemenea, invatarea muzicii promoveaza creativitatea si stima de sine.

Cum pot incuraja copilul sa iubeasca instrumentele muzicale?

Pentru a incuraja copiii sa indrageasca instrumentele muzicale, incepeti prin a-i expune la muzica in mod regulat. Puteti asculta muzica impreuna, puteti merge la concerte sau le puteti cumpara instrumente muzicale adecvate varstei lor. De asemenea, este important sa le aratati cum sa se distreze cu muzica si sa ii incurajati sa isi exploreze creativitatea muzicala. Cu rabdare si sustinere, copilul ar putea dezvolta o pasiune reala pentru muzica si instrumente muzicale.