babyprecious va oferta: jucarii copii - carti copii raspundel istetel - jucarii blackfire - trambulina copii!

Cum sa elimini frica de intuneric la copii in 3 pasi

În întunericul nopții, chiar și fricile adulților ies la iveală dar mai ales frica de întuneric la copii! Copilul se orientează în lumea înconjurătoare, bazându-se pe principalele sisteme senzoriale: vizual, auditiv, tactil. Iar cel mai solicitat este vederea. De îndată ce se întunecă, creierul copilului caută să compenseze lipsa de informații vizuale și activează alte simțuri la putere maximă.

frica de intuneric la copii

Atunci apar umbre înfricoșătoare pentru bebeluși. Desigur, toate acestea nu numai că interferează cu somnul liniștit, dar uneori traumatizează psihicul copilului. Fantezia incontrolabilă adaugă o mulțime de detalii și circumstanțe, care se transformă în frică de intuneric.

De unde vine frica de întuneric la copii?

Mișcarea este fundamentală psihologiei copilului. Mai mult, nu numai copilul însuși se mișcă constant, ci și procesele sale mentale. Experiența din trecut este transferată spre noi evenimente, iar ceea ce nu este clar se “finalizeaza” cu ajutorul imaginației. Copilul este capabil să creeze ceva la care un adult nici nu s-ar gândi. Nu există fum fără foc. Cauza fricilor copilăriei nu este întotdeauna evidentă, frica de întuneric la copii este ascunsă în schimbările psihologice legate de vârstă, mediu, experiența socială și chiar particularitățile gândirii.

Orice frică apărută, are la bază, motive simple și logice. Dacă le înțelegeți, va deveni imediat clar cum să salvați copilul de frica de întuneric.

Recomandări pentru părinți

Cele mai valoroase sfaturi în această situație: atunci când vă angajați într-o luptă cu monștrii, încercați să fiți cât mai sinceri și interesați posibil. Copiii sunt foarte sensibili la minciunile părinților.

Crede în monștri împreună cu copilul tău

Întâi de toate, trebuie să credeți cu adevărat în existența fricii și în cauza ce o provoacă. Pentru un copil, ea este reală! O încercare de a scăpa copilul de teamă cu cuvintele „nu există monstri” va duce la efectul opus. Copilul se va simți neînțeles și singur. Va fi și mai rău pentru el.

Mențineți stima de sine

Să nu numiți niciodată copilul laș sau să-l comparați cu alți „copii curajoși”. Așa, adăugați nesiguranță și stima de sine scăzută la fricile copilului. Și mai rău – gândul că nu este iubit. Iar stima de sine ridicată, conștientizarea importanței sale pentru părinți, oferă încredere și putere în lupta împotriva întunericului înspăimântător. Frica de întuneric la copii este normala.

Jocuri împotriva fricii

În al treilea rând, creați o atmosferă de confort psihologic în jurul copilului (care nu trebuie confundată cu permisivitatea!). Treceti împreună peste toate problemele legate de vârstă. În ceea ce privește temerile, așa cum a spus Voltaire: „Ceea ce a devenit amuzant nu poate fi periculos”.

Un joc, un basm corect selectat și umorul sunt cei mai buni asistenți ai tăi: observați împreună cu bebelușul ce umbre „teribile” sunt aruncate de cele mai obișnuite lucruri din cameră (un teanc de haine pe un scaun în colț, o cămașă pe umerașe, o pălărie pe un raft etc.), râdeți, compuneți un basm sau o poezie despre aceasta. Asigurați-vă că ridiculizați și învingeți ticăloșii. Frica de întuneric la copii o transformam intr-o joaca pe care o depașim mult mai usor.

Frica de întuneric la copii este un tovarăș natural al copilăriei. Copilul are nevoie de o gamă largă de experiență de viață. Apoi poate face față cu ușurință oricăror evenimente și fenomene tulburătoare. Învățați copilul să folosească diferite mijloace pentru a câștiga liniștea sufletească. Și nu-l lăsați niciodată pe copilaș singur cu fricile sale!

Autor: Irina Locoman (suntmamica.com)

Informeaza-te Gratuit

Reusim Impreuna!

Multumesc pentru abonare!

Ceva a fost gresit

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

BABYPRECIOUS

babyprecious.ro este un magazin on-line de jucarii, lansat in 2008. Noi, babyprecious.ro, credem ca educatia copiilor dvs. poate fi modelata, intr-o mare masura, prin calitatea si tipul jocurilor si jucariilor utilizate. Ramane in sarcina fiecarui parinte sa descopere minunatia din copilul sau.

Optimizare SEO - UnicWeb

babyprecios
Logo
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Title (0)
Compare

×