babyprecious va oferta: jucarii copii - carti copii raspundel istetel - jucarii blackfire - trambulina copii!

Increderea in sine a copilului | Sfaturi pentru parinti

Deal Score0
Deal Score0

Increderea in sine a copilului – sfaturi pentru parinti – de retinut!


Increderea in sine a copilului este influentata de parinti, din primii ani de viata a copilului. Sfaturi pentru parinti. Cum sa cresti increderea in sine a copilului, folosind mici trucuri si sfaturi utile de la psihologi. Increderea in sine a copilului  joacă un rol semnificativ în cresterea si dezvoltarea lor. Copiii cu înaltă incredere in  sine, în general, au devenit mai de succes în viață. Din păcate,  pentru copii cu incredere de sine scăzută, rezultatele pot fi destul de slabe. În calitate de părinte, respectul de sine al copilului tau este în mare parte responsabilitatea ta.

increderea in sine a copilului

Increderea in sine a copilului – dezvoltare prin jocuri

Stiai ca poti creste increderea in sine a copilului folosind jocuri puzzle? Nimic mai adevarat. Jocurile puzzle au puterea sa creasca increderea copilului. Micile realizari de constructie a jocurilor puzzle, au efecte miraculoase in acest sens.

Există insă multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta copilul să se simtă încrezător și competent. Copiii cu mare incredere in sine, au curaj de a încerca noi activități și de a simți un sentiment de mândrie în ceea ce privește realizările lor.

Deși nu le place niciodată să eșueze, copii care posedă o incredere de sine ridicata, au capacitatea emoțională de a rezista la lipsa de succes, precum și de a-si menține curajul să încerce din nou. Copiii cu incredere de sine scazuta sunt autocritici si au dificultati de a fi pozitivi cand fac greseli. Acest lucru poate determina ca copilul să nu mai încerce din nou sau să refuze următoarea ocazie de a avea succes.

Copiii sunt de obicei sensibili și grupurile de prieteni sau colegi care ii judeca sau rad de ei pot face ca un copil sa esueze in actiunile sale., Așa că, ca si părinte, ceea ce faci la domiciliu contează foarte mult. Este esențial ca copilul tau să posede o rezervă sănătoasă de incredere de sine, care va servi ca tampon pentru a supraviețui neplăcerilor cauzate de alti copii. Ai auzit de multe ori probabil: Nu fac asta pentru ca rad copii de mine…, Nu pot desena pentru ca rad copii de ceea ce eu realizez, etc…Sunt primele semne de slabiciune ale unui copil cu incredere de sine scazuta.

Sfaturi pentru parinti

Folosim sfaturi pentru parinti oferite de psihologi. De asemenea, mici trucuri ne pot ajuta in lupta noastra de a creste increderea in sine a copilului. Oferiți copilului cea mai bună șansă să se dezvolte și să fie fericiți. Utilizați următoarele strategii pentru a vă ajuta copilul să se simtă bine, sa incerce lucruri noi:

 1. Iubiți-vă copilul necondiționat. Fiecare copil ar trebui să creadă că indiferent de ceea ce face – succes sau eșec – părinții lor îi iubesc și vor continua să fie acolo pentru ei. Luați în considerare impactul pe care-l are asupra increderii in sine a  unui copil atunci când, acesta crede că este iubit doar pentru actiunile sale de succes sau, doar atunci cand se comporta frumos.
 2. Ajutați copilul să stabilească obiective realizabile. Lucrurile realizabile si bine facute sunt mai benefice pentru increderea in  sine a copilului, decât succesul insusi. Lucreaza cu copilul tau pentru a stabilii aceste obiective.

Un sfat pentru parinti foarte important este sa incepeți cu obiective foarte ușor de realizat. Oferiți-i copilului gustul succesului și un impuls de încredere care sa-l stimuleze pozitiv. De exemplu, un obiectiv bun pentru un copil poate fi curățenia camerei sau aranjarea jucariilor.

 1. Încurajați persistența. Succesul și persistența merg mână în mână. Găsiți curajul în copilul vostru, stimuleaza-l sa fie persistent și arătații cum să aibă succes. Lăudați-vă copilul atunci când se ține de o provocare dificilă și nu renunța. Demonstrații ce înseamnă să perseverezi si impreuna realizati un mic obiectiv. Doar printr-o buna coordonare copilul poate invata calea spre succes. Sunt detalii esentiale care mai tarziu, cand copilul devine adult, isi vor arata roadele muncii tale.

 

Increderea in sine a copilului impune atentia crescuta a parintilor

 1. Oferă-i posibilitatea copilului sa aleaga. Este greu să ai incredere in tine atunci când nu ai control asupra vieții tale. Pentru a oferi un sentiment de auto-control, ofera-i posibilitatea alegerii copilului. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca oferindu-le 2 opțiuni pentru masa de prânz sau permițându-le să aleagă ce pantofi poartă în acea zi.
 2. Descurajați perfecțiunea. Descurajați-vă copilul să nu încerce să fie perfect – este un joc pe care nimeni nu îl poate câștiga. Sentimentul de incredere in sine al copilului tau va suferi atunci când își da seama că nu poate fi niciodată perfect. Arătați-i copilului că prețuiți efortul și progresul. Acestea sunt acțiuni pe care oricine le poate realiza.
 3. Evitați prea multă laudă. Copilul tău știe când lauda ta este excesivă. Il poti lauda doar  atunci când  dorești sa-i arati recunoaștere. De asemenea, lăudați-vă copilul pentru că a făcut un efort insemnat pentru a termina cu succes o sarcina. Trebuie remarcat faptul că s-a demonstrat stiintific,  că o laudă excesivă afectează mai degrabă încrederea in sine a unui copil decât stimularea acesteia.
 4. Permiteți-i copilului să vă audă cum complimentati un alt adult. Un copil primește un mare stimulent pentru increderea in  sine atunci când aude un părinte care laudă un alt adult. Copiii te văd, te simt si subconstientul lor lucreaza permanent. Folosește asta în avantajul tău.
 5. Aveți grijă de voi înșivă. Îngrijindu-te bine pe tine însuți, arati copilului tău că ești important. Ei vor crede la randul lor că sunt importanți și ar trebui să aibă grijă de ei înșiși. Ceea ce vad in casa la parintii lor, urmeaza sa faca si ei.
Increderea in sine a copilului este un proces de durata

Nu putem doar asa peste noapte, sa credem ca citind aceste sfaturi pentru parinti am facut totul pentru copii nostri. Nu! Increderea copiilor in ei insisi se dezvolta treptat, in timp si cu multa rabdare. Creierul unui copil nu este complet dezvoltat pana la varsta de 12 ani. Exercitiile pentru cresterea increderii in sine a copilului se repeta zilnic sau, ori de cate ori exista aceasta ocazie. De asemenea, procesul incepe urmand aceste sfaturi pentru parinti insa documentarea ta, ca parinte, trebuie sa continue.

Nu există nici o îndoială că un copil cu înaltă incredere in sine este mai fericit și mai încrezător. Vrem tot ceea ce este mai bun  pentru copiii noștri, deci, este responsabilitatea noastră să-i ajutăm pe copiii noștri să urmeze această cale. Ceea ce facem acasă poate avea un impact semnificativ asupra viitorului copiilor noștri. Învăța-i pe copiii tăi să iubeasca și să creada în ei înșiși și ei vor profita de aceste beneficiile pe toată durata vieții lor. Nu este simplu, nu este usor sa cresti increderea in sine a copilului. Pentru ca totul se rezuma la nivel mental, rabdarea si perseverenta sunt atuurrile forte, sunt cheia succesului.

Informeaza-te Gratuit

Reusim Impreuna!

Multumesc pentru abonare!

Ceva a fost gresit

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   babyprecios
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Title (0)
   Compare

   ×