babyprecious va oferta: jucarii copii - carti copii raspundel istetel - jucarii blackfire - trambulina copii!

Jucarii educative din lemn 15 beneficii pentru copii

Aici ai sa gasesti cele mai bune recomandari pentru jucarii educative din lemn wooden toys. Copii invata si se educa prin joaca. Majoritatea jucariilor sunt tematice si au ca obiect dezvoltarea inteligentei, a simturilor artistice, a creatiei sau dezvoltarea motricitatii. Jucariile educative din lemn, au aparut in urma cu 100 de ani, fiind create de celebra Maria Montessori. Ulterior, Melissa & Doug a preluat initiativa si a dezvoltat jucarii din lemn respectand acelasi principiu educativ de care copii au nevoie. Care sunt cele mai bune beneficii aduse copiilor de aceste jucarii? Vedem in acest articol!

Acest ghid include de asemenea:

  • 15 beneficii daca folosesti jucării educative din lemn
  • 7 motive excelente pentru care sa folosesti jucarii educative din lemn wooden toys
  • Modele de jucării educative din lemn la preturi de import

Asadar, daca vrei sa cumperi sau sa stii mai multe despre jucarii educative din lemn wooden toys, ceea ce urmeaza o sa-ti placa cu adevarat.

15 motive benefice daca folosesti jucarii educative din lemn

jucarii educative din lemn

1. Jucăriile din lemn sunt atemporale

Desigur, vorbim de jucării educative din lemn care sunt la modă la propriu. De fapt, au fost la modă zeci de ani, dacă nu chiar secole. Bunicii și străbunicii tăi se jucau cu jucării educative din lemn când erau mici, iar nepoții și strănepoții tăi pot învăța și ei sa foloseasca jucării din lemn.

 În timp ce există o mulțime de produse educaționale noi, superbe, există uneori o valoare în respectarea încercărilor și a adevăratului. 

Chiar dacă companiile își imaginează organizația, culoarea sau designul jucăriilor lor din lemn , ele au în continuare același sentiment clasic și oferă aceleași avantaje educaționale pe care copiii le captează de generații întregi.

2. Jucării educative din lemn – sunt durabile

Probabil că aveți piese de joc lipsă și cel puțin o jucărie spartă în jurul casei. Nu numai că jucăriile din lemn pot fi savurate de generații, dar aceleași jucării educative din lemn durează de-a lungul generațiilor. 

Deoarece sunt confecționate din lemn de calitate și sunt solide, le este greu să fie deteriorate dincolo de zgârieturile de bază. Dacă copilul dvs. le murdărește, le puteți curăța cu ușurință, astfel încât să fie gata pentru următoarea activitate de învățare. 

Dacă veți investi în produse de învățare pentru casa, doriți să fiți siguri că vor dura mult timp și că pot fi folosițe de mai mulți copii.

3. wooden toys cresc odată cu copilul tău

Cub educational multiactivitati Globo din lemn 16 cm - Jucarii copilasi - Jucarii educative bebe

Atunci când investești în jucării educative din lemn pentru educația la domiciliu, investești în ceva care este suficient de durabil și versatil pentru a crește cu copilul tău. Copiii și preșcolarii se pot implica într-o simplă joacă imaginativă și manipulare de bază cu jucării din lemn, dar copiii mai mari pot începe să încorporeze jucăriile din lemn în scenarii imaginative mai complexe, să le lucreze în discuții de geometrie și fizică și să le folosească pentru rezolvarea problemelor. Pe măsură ce abilitățile mentale ale copilului cresc, utilizările pentru jucăriile din lemn cresc și ele. În timp ce multe produse pentru educația la domiciliu vin cu indicele de vârste sugerate pe față, modul în care se pot folosi jucăriile din lemn sunt atât de versatile încât se pot conecta cu o gamă largă de vârste și niveluri de abilități.

4. Jucării educative din lemn – încurajează imaginația

Jucăriile din lemn oferă copiilor capacitatea de a prelua controlul. În timp ce unele jucării educative din lemn au formă de vehicule, mâncare sau obiecte de uz casnic obișnuite, ele încurajează copiii să-și folosească imaginațiile pentru a le încorpora în învățare și joacă. Alte jucării educative din lemn au forme de bază, cum ar fi bastoane, blocuri, arcuri, triunghiuri sau cercuri. Aceste forme de bază permit copiilor să-și exploreze cu adevărat utilizările și să vină cu modalități creative de a le folosi în diferite domenii. De exemplu, copiii pot experimenta cu fizica construind diferite structuri cu jucăriile din lemn sau pot învăța despre geometrie manipulând jucăriile pentru a-și crea propriile modele geometrice.

În timp ce resursele de învățare vă pot oferi idei despre utilizarea acestor jucării educative din lemn pentru a-ți educa copilul acasă, acestea sunt doar un punct de plecare, o modalitate de a stimula interesul copilului. înainte de a le permite să utilizeze și alte tipuri de jucarii creative. Copiii mai mici, în special, pot încadra aproape orice obiect în orice scenariu. Deoarece majoritatea jucăriilor din lemn nu au un scop pre-conceput, ei încurajează copiii să-și extindă imaginația și mai departe.

5. Wooden toys – includ abilități din viața reală

Mere din lemn in ladita - Jucarii copilasi -

Pe măsură ce copiii se implică într-o joacă imaginativă, o mare parte din ele vor avea tendințe către scenarii din viața reală. De exemplu, copiii pot avea jucării educative din lemn în formă de alimente și obiecte obișnuite de uz casnic pe care să le folosească în timp ce joacă un joc de casă sau magazin alimentar. Chiar dacă copiii au doar forme de bază, ei pot începe să folosească jucării din lemn și imaginațiile lor pentru a construi activități din viața reală. De exemplu, bastoanele din lemn pot veni să reprezinte moneda pe măsură ce cumpără și vând alte obiecte din lemn. Cercurile roșii pot deveni căpșuni, iar cercurile albastre pot deveni afine, deoarece fac o salată de fructe din lemn.

6. Jucării educative din lemn – sunt mai puțin distractive

Când copiii se joacă cu jucării electronice, acestea emit vocile, alarmele și alte efecte sonore, mai degrabă decât să educe copilul prin simpla lui joacă . De aceea jucăriile din lemn permit copiilor să controleze ceea ce fac cu jucăriile și să își păstreze mintea limpede în timp ce gândesc prin diferite scenarii sau să rezolve probleme.

 În timp ce unii copii se bucură într-adevăr de jucării cu toate clopotele și fluierele, zgomotele și trăsăturile electronice pot întrerupe procesul de gândire al unui copil sau pot limita cât de departe poate ajunge imaginația unui copil.

7. Jucăriile din lemn încurajează interacțiunea

Atunci când copiii își folosesc imaginațiile și practică scenarii din viața reală, de multe ori le place să îi aducă pe ceilalți în jocul lor. Jucăriile care au voci sau alte efecte sonore încurajează deseori jocul solo, deoarece copiii obțin interacțiunea și răspunsurile pe care le doresc de la jucărie în sine.

Deoarece jucăriile din lemn nu vin cu sunete, lumini sau alte caracteristici interactive, copiii trebuie să găsească pe alții pentru a interacționa cu ei. Dacă aveți mai mulți copii acasă, jucăriile din lemn devin ceva cu care se poate juca simultan un copil. 

Dacă aveți un singur copil sau preferați să vă concentrați asupra educației într-un cadru individual, puteți oferi această interacțiune cu copilul. Interacționând cu copilul. în timp ce se joacă cu jucăriile din lemn, puteți ajuta să le construiți înțelegerea și să oferiți o întărire pozitivă în timp ce iau decizii.

8. Jucării educative din lemn – dezvoltă abilități de raționament

Socotitoare din lemn mini - Jucarii copilasi - Jucarii de constructie

Deoarece jucăriile din lemn nu au voci sau piese electronice care să le spună ce piesă să ridice sau ce pas trebuie să urmeze și nu sunt concepute pentru a se potrivi cu o activitate specifică, copiii își dezvoltă abilitățile de raționament în timp ce învață cu jucării din lemn. 

De exemplu, copiii ar putea dori să realizeze un model care să ajute la răspunsul la o întrebare științifică sau să-și dea seama cum să realizeze o formă folosind forme de lemn în stil tangram. 

Pe măsură ce copiii manipulează diferite forme și dimensiuni ale jucăriilor din lemn, își dezvoltă abilitățile de raționament. De asemenea, își dezvoltă abilități de raționament în timp ce își organizează jucăriile din lemn în diferite categorii. De exemplu, pot opta pentru organizarea lor după dimensiune, formă sau chiar după culoare.

9. Jucării educative din lemn – sprijină rezolvarea problemelor

Jucăriile din lemn au, de asemenea, capacitatea de a sprijini rezolvarea problemelor. La un nivel mai de bază, copiii pot folosi jucării educative din lemn pentru a oferi reprezentări vizuale ale problemelor de adunare și scădere. De asemenea, pot fi utilizate pentru a crea puzzle-uri logice pe care copiii să le rezolve, pentru a construi turnuri care vor rezista la diferite forțe care acționează asupra lor sau pentru a crea modele care să ajute la reprezentarea diferitelor probleme avansate de matematică și știință. Deoarece jucăriile din lemn au forme și dimensiuni mai generale, copiii vor trebui să rezolve problemele pentru a-și da seama cum să le facă să se potrivească anumitor scenarii, mai degrabă decât să aibă piese pre-fabricate care vin adesea cu alte seturi educaționale.

10. Wooden toys – îmbunătățesc coordonarea mână-ochi

Set educational cu blocuri din lemn 100 piese ocean ecotoys sr19006 - Jucarii Montessori -

Datorită formelor lor de bază, jucăriile din lemn îi ajută pe copii să-și construiască coordonarea mâini-ochi. Activități precum construirea turnurilor din blocuri de lemn, așezarea cu atenție a pieselor, astfel încât turnurile să nu se răstoarne sau aruncarea unei șiruri printr-o serie de margele de lemn, necesită abilitatile copiilor să acorde atenție distanței și amplasării. 

De asemenea, copiii pot folosi jucării educative din lemn pentru a începe să reprezinte concepte precum: peste, dedesubt, lângă, în sus și în jos. Când rezolvă puzzle-uri sau creează modele folosind jucării educative din lemn, încep să vadă vizual cum se potrivesc articolele, ceea ce îmbunătățește, de asemenea, coordonarea mână-ochi.

11. Jucăriile din lemn dezvoltă abilități motorii fine

Pe măsură ce copiii manipulează jucăriile din lemn, își dezvoltă și abilitățile motrice fine. Jucăriile din lemn au diferite forme și dimensiuni. În loc să fie mulate pentru a se potrivi cu mâna unui copil mic, ele pot fi uneori un pic stângace și incomode pentru copii să se descurce.

 În timp ce stângace și incomode ar putea să nu pară o trăsătură ideală într-o jucărie, designul jucăriilor din lemn cere copiilor să lucreze la diferite moduri de a apuca și de a manipula jucăriile pentru a-i determina să facă ceea ce le trebuie. 

Bebelușii și copiii pot lucra la abilități de înțelegere de bază cu blocuri și jucării mai mari din lemn, în timp ce preșcolarii pot folosi forme de lemn, mărgele și bastoane pentru a se concentra pe o apucare mai fină, răsucirea încheieturii și alte abilități motorii cheie.

12. Jucării educative din lemn – sunt tactile

Camion trailer cu 4 masini din lemn ecotoys tl26046 - Jucarii Montessori -

Spre deosebire de jucăriile confecționate din plastic ușor, multe jucării din lemn au un pic de greutate pentru ei, așa că atunci când copiii interacționează cu jucăriile sunt mai conștienți de ceea ce fac. Această greutate poate fi deosebit de benefică pentru copiii cu întârzieri în dezvoltarea abilităților lor motrice fine sau pentru cei cu tulburări senzoriale, deoarece jucăriile mai grele îi vor ajuta să își simtă mișcările în timp ce lucrează pentru a-și dezvolta abilitățile. 

Elementul tactil al jucăriilor din lemn înseamnă, de asemenea, că copiii trebuie să gândească mai mult și să exercite mai multă energie pe măsură ce se joacă și învață. De exemplu, roțile de pe o mașină de jucărie din lemn s-ar putea să nu se miște atât de lin ca pe o mașină din plastic sau metal, necesitând copiilor să aplice mai multă forță pentru a o face să se miște.

13. Jucăriile din lemn sunt sigure

Deoarece copiii manipulează jucării educative din lemn, nu trebuie să vă faceți griji pentru siguranța lor, deoarece jucăriile din lemn sunt concepute pentru a fi în siguranță. Majoritatea jucăriilor din lemn nu se vor rupe ușor, ceea ce înseamnă că copiii nu vor fi expuși la margini ascuțite sau bucăți mici care s-au rupt de jucărie. De asemenea, sunt, în general, netoxice și fabricate din materiale naturale, ceea ce înseamnă că copiii le pot manipula mestecându-le sau suge. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la poluarea locuinței dvs. cu substanțe chimice necunoscute sau să vă faceți griji pentru ceea ce ar putea mânca copilul dumneavoastră.

14. Jucăriile din lemn sunt liniștite

Carucior educational cu blocuri din lemn ecotoys hm015197 - Jucarii Montessori -

Nu numai că jucăriile din lemn nu vă vor polua casa cu substanțe chimice, ci nu vă vor polua casa cu mult zgomot. În timp ce această lipsă de zgomot îi împiedică pe copii să fie distrași, acesta oferă și părinților liniștea de care au atâta nevoie în timpul zilei. 

Copiii nu pot lăsa din greșeală o jucărie din lemn care aleargă sau trebuie să asculte bipuri și boopuri neîncetate în timp ce se joacă. În schimb, vă puteți concentra pe sunetul voci și râsul copiilor dvs. în timp ce învață și interacționează cu jucăriile lor din lemn. Când copiii se culcă, jucăriile sunt adormite și liniștite.

15. Jucăriile din lemn sunt frumoase

Indiferent dacă aveți un spațiu dedicat educației acasă sau includeți pur și simplu jucării educative din lemn cu celelalte jucării ale copilului dvs., doriți ca zona să arate frumos. 

Jucăriile din lemn vin cu propriul lor aspect estetic. Cele cu culori strălucitoare pot adăuga un pic de energie pozitivă procesului de învățare, chiar dacă stau doar pe un raft. 

Cele care au o culoare simplă de lemn pot ajuta să facă camera să arate frumos, fără a distrage copiii de la orice lucrează. 

Dacă jucăriile stau doar în spațiul dvs. general de locuit, acestea au capacitatea de a se potrivi cu decorul obișnuit. 

Acest lucru vă permite să le lăsați afară și să lăsați copiii să interacționeze cu ele ori de câte ori simte nevoia, mai degrabă decât să le ascundeți când oaspeții vă vizitează.

Jucăriile din lemn pot costa mai mult decât multe dintre cele mai recente jucării educaționale, dar vin cu o valoare incredibilă. 

În loc să vină cu un scop stabilit și o utilizare limitată, jucăriile din lemn au potențialul de a rezista ani întregi. Pe măsură ce copiii cresc, vor găsi diferite modalități de a folosi jucăriile din lemn pentru a ajuta la construirea imaginației, rezolvarea problemelor și dezvoltarea abilităților motrice și de raționament.

 Deși pot să nu fie jucăriile pe care copiii le văd la televizor sau in casele prietenilor lor, jucăriile din lemn sunt jucăriile atemporale care le permit copiilor să învețe și să crească de fiecare dată când le scot să se joace, iar frumusețea și siguranța lor înseamnă că pot fi lăsate. pentru copii să interacționeze, mai degrabă decât să-i păstreze la distanță.

7 motive excelente pentru care sa folosesti jucĂrii educative din lemn wooden toys

Tabla din lemn cu recompense zilnice - Jucarii Montessori -

Motivul 1: Jucăriile din lemn sunt stabile

Lemnul este un material rezistent. Este nevoie de mai mult decât greutatea copiilor mici pentru a distruge aceste jucării educative din lemn. Comparativ cu jucăriile din plastic sau jucăriile confecționate din alte materiale, lemnul este foarte stabil și rareori se rupe.

Acest lucru se datorează în parte faptului că multe jucării educative din lemn sunt fabricate manual. Acest lucru ajută jucăriile să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate și, cu un pic de grijă, jucăria poate deveni un moștenitor al familiei.

În plus: jucăriile din lemn nu sunt doar mai stabile, dar și mai sigure. Există mai puține bucăți mici care se pot rupe, ceea ce reduce pericolul de rănire a copiilor și riscul de bucăți mici care pot fi înghițite.

Motivul 2: Jucăriile din lemn inspiră fantezii

Jucăriile din lemn sunt simple. Nu au sunete care nu mai funcționează și nici nu au efecte de lumină intermitente. În loc să supraîncărce simțurile copilului cu zgomote și lumini, copilul trebuie să-și folosească propriul sentiment de fantezie pentru a se juca. Ce inseamna asta? Înseamnă că copilul tău are nevoie de intelecturile și imaginațiile sale în timp ce se joacă cu jucării educative din lemn și nu va fi umplut pasiv cu informații.

Acest tip de implicare în timpul jocului este important pentru dezvoltarea creativă, socială, emoțională și verbală a unui copil. Abilitățile lor de gândire și argumentare sunt, de asemenea, consolidate în timpul jocului plin de fantezie.

Motivul 3: Jucării din lemn sunt durabile

Cub mare educativ din lemn - Jucarii Montessori -

Deci vrei o gospodărie mai ecologică? Puteți începe cu jucării educative din lemn și, simultan, învățați-l pe copilu să fie responsabil cu mediul într-un mod conversațional și ludic.

Majoritatea jucăriilor din lemn sunt fabricate prin metode forestiere durabile și arbori cu creștere rapidă 

Motivul 4: Jucării educative din lemn -antrenează abilitățile motrice fine

Fie că este vorba de coordonare, luarea deciziilor, flexibilitate sau propriul simț al echilibrului: Folosind jucării educative din lemn acestea vă pot ajuta copilul cu toate! Copilul tău se joacă, se distrează și învață lucruri care sunt importante pentru dezvoltarea lor intelectuală.

De exemplu, dacă copilul tău construiește un turn dintr-o grămadă de blocuri de lemn, necesită dexteritate. Copilul tău trebuie să găsească o modalitate de a stiva blocurile de lemn astfel încât să nu cadă sau să se prăbușească. Aceasta antrenează abilitățile motrice fine, le îmbunătățește coenaestezia și coordonarea.

Chiar și mașinile cu jucării din lemn au un efect similar. Astfel de jucării sunt mai grele decât altele. Copilul dvs. trebuie să depună eforturi mai mari pentru ca roțile să se întoarcă, de exemplu. Aceasta este, de asemenea, instruirea pentru coordonare și forță. Copilul tău va învăța să folosească doar cantitatea potrivită de presiune și energie pentru ca mașina jucăriei să se miște și să meargă cu viteza dorită.

Motivul 5: Lemnul îi face pe copii fericiți

În aceste zile, mulți copii petrec ore întregi stând cu smartphone-urile sau în fața unui computer. Acest lucru nu numai că le înăbușește intelectul dar îi stimulează excesiv creierul tânăr – mulți părinți ar putea scrie romane întregi despre schimbările de dispoziție și gâdilarea copiilor lor din cauza acestura.

Dar lemnul are un remediu. Jocul creativ și interactiv cu jucării educative din lemn este calmant și face copiii fericiți. Copilul tău se poate relaxa și este pur și simplu singur cu propriile gânduri – fără a fi bombardat cu efecte speciale și lumini intermitente enervante găsite atât de des cu alte jucării sau aplicații pentru smartphone.

Motivul 6: Jucăriile din lemn sunt mai ieftine

Set Ladita cu fructe si legume din lemn pentru feliat XXL Kruzzel MY17514 - Jucarii copilasi - Jucarii educative bebe

Jucăriile din lemn sunt cu adevărat mai ieftine – pentru că este nevoie de mult mai mult timp pentru a face jucării mai ieftine din alte materiale. În loc să trebuiască să cumpere aceeași jucărie de zece ori, o jucărie din lemn poate supraviețui până la un deceniu. Asta înseamnă că prețul mai mare merită pe termen lung!

Pe lângă faptul că oferiți portofelului o pauză, folosind jucării educative din lemn acestea oferă, de asemenea, nervilor vostri o pauză. Acest lucru se datorează faptului că jucăriile zgomotoase puternice pot înnebuni chiar și pe cei mai înalți părinți – aceleași efecte sonore făcute din nou și din nou sunt pur și simplu iritante. Jucăriile din lemn evită acest lucru și, prin urmare, sunt benefice și pentru părinți.

Motivul 7: Jucării educative din lemn -arată doar bine ?

Bine, poate că nu este o mare prioritate. Dar aspectul frumos al unei jucării are un efect secundar frumos! Jucăriile din lemn sunt atemporale și aduc un sentiment de nostalgie. Sunt elegante, responsabile și arată pur și simplu mai bine decât alte jucării.

În plus, multe jucării educative din lemn se potrivesc bine în orice spațiu de joacă. Câteva blocuri de lemn sau o jucărie care clipește, sări, scârțâie: ce ai prefera să ai în camera de zi?

Concluzie: De ce sa alegi jucarii educative din lemn?

Jucăriile din lemn au multe avantaje. Cel mai important, aceste jucării educative din lemn îți pot învăța copiii multe lucruri pe care alte jucării pur și simplu nu le pot face. Jucăriile din lemn sunt clasice și se confruntă în prezent cu o renaștere – pentru că îți pot menține copilul ocupat cu jocuri educative, pline de fantezie și distracție timp de ore în șir.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

BABYPRECIOUS

babyprecious.ro este un magazin on-line de jucarii, lansat in 2008. Noi, babyprecious.ro, credem ca educatia copiilor dvs. poate fi modelata, intr-o mare masura, prin calitatea si tipul jocurilor si jucariilor utilizate. Ramane in sarcina fiecarui parinte sa descopere minunatia din copilul sau.

Optimizare SEO - UnicWeb

babyprecios
Logo
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Title (0)
Compare

×