babyprecious va oferta: jucarii copii - carti copii raspundel istetel - jucarii blackfire - trambulina copii!

Jucarii montessori 2 ani – Originale

Jucarii Montessori educationale, ghidul tau de pornire pentru cea mai buna alegere. In acest articol am sa-ti arat de ce sa alegi jucariile Montessori si care sunt cele mai bune pentru copilul tau.

Ferma 38x35 cm cu 21 de accesorii - Jucarii Montessori -

 

Dar hai sa incepem!

Jucarii Montessori

Ce inseamna jucarii Montessori?

O jucarie Montessori este o jucarie care sustine aceeași filozofie educationala creata de Dr. Maria Montessori. In esenta, incurajeaza copiii să fie exploratori independenti, plini de resurse si pragmatici in lumea din jurul lor. Jucariile sunt concepute cu tema clara, care presupune dezvoltarea tuturor abilitatilor copilului. Si aici ne referim in special la dezvoltarea abilitatilor motorii fine, dexteritatii, coordonarea mana – ochi, orientare spatiala, atentia, perceptia si concentrarea. Cautati aceste caracteristici ale jucariilor atunci când alegeti jucarii Montessori pentru copii.

Definitia cuvintelor ”Jucarii Montessori” este oarecum eronata.

Si asta, datorita faptului ca Maria Montessori nu a creat niciodata jucarii pentru copii.

Dimpotriva, in urma cu 100 de ani, Maria Montessori a realizat ”Materiale educationale” care, ulterior au primit denumirea de jucarii Montessori.

De ce sa alegi jucarii Montessori educationale?

Set de constructii casa 6 in 1 din blocuri din lemn ecotoys ma429 - Jucarii Montessori -

Unul din aspectul de baza a materialelor educationale realizat de Montessori este capacitatea sa de a imita viata reala.

”Calitatea principala a jucariilor Montessori, este sa atraga atentia copilului si sa provoace o reactie permanenta in interiorul lui” Dr. Maria Montessori

Dr. Montessori a observat ca, poate mai presus de orice, copiii adorau sa participe la elementele „vieții practice” din rutina zilnica a unei familii.

Curatarea pardoselii, spalarea vaselor, sau gatitul fiind activitati de care copii sunt foarte interesati.

Puteti stimula acest interes cumparand jucarii Montessori, de dimensiuni mici si incurajand copilul sa participe la aceste activitati.

Elementele educationale Montessori sunt fabricate din materiale naturale atractive

Set de alimente din lemn nefere - Jucarii Montessori -

Jucarii Montessori

Dezvoltarea copiilor cu ajutorul jucariilor Montessori, are ca ax principal ”natura”.

Jucarii Montessori realizate dintr-o varietate de medii naturale, vor introduce copilul intr-un numar mare de concepte interesante care sunt în general mai atractive.

Ei ajung sa experimenteze diferite texturi, greutati si mirosuri, precum si sa se conecteze cu natura.

Cele mai bune materiale pentru jucarii montessori sunt din lemn, sticla, argila, metal, roca sau textile.

Majoritatea materialelor Montessori sunt fabricate din lemn.

Chiar daca Dr. Montessori nu a spus niciodata in mod explicit ca lemnul este elementul obligatoriu de ales, materialele educationale proiectate de ea au fost confectionate din lemn.

Maria Montessori a iubit lumea naturala si a folosit natura pentru a inspira copii.

Acesta este motivul pentru care majoritatea scolilor Montessori incurajeaza utilizarea materialelor naturale.

Lemnul, bambusul, metalul, bumbacul, matasea, sticla sunt alese pentru a creea jucarii Montessori, in detrimentul plasticelor si altor elemente sintetice.

Despre Montessori si jucarii

Constructie din lemn tip casuta - castel ecotoys cl024 - 6 in 1 - multicolor - Jucarii Montessori -

De ce sa aleg jucarii Montessori?

O jucarie Montessori stimuleaza invatarea prin incurajarea copiilor sa experimenteze.
Ar trebui sa fie o jucarie pe care sa o poata tine si sa o atinga, deoarece invatarea manipularii obiectelor este esentiala pentru a ajuta copiii sa isi dezvolte abilitatile motrice fine.

Ce tip de lemn se foloseste pentru constructia de jucarii?

Jucariile montessori sunt confectionate din lemn de esenta tare de artar si mesteacan. Artarul este un lemn de esenta tare cu textura fina, Acest lemn este selectat atat pentru textura neteda, cat si culoarea caracteristica a luminii.

De ce jucariile simple sunt mai bune

Jucariile simple promoveaza independenta, creativitatea, gandirea critica si imaginatia. Cu cat jucaria face mai mult, cu atat mai putin face face copilul, atat fizic cat si mental.

Sunt Melissa and Doug  jucarii Montessori?

Brandul Melissa and Doug este un toimaker cu sediul în Connecticut, care se ocupa de fabricarea jucariilor frumoase de la sfarsitul anilor 1980. Acestea ofera tone de jucarii care se potrivesc cu abordarea Montessori. Aceste jucarii sunt facute cu o mare atentie la detalii.

Cum sa recunosti jucariile educationale Montessori?

Jucariile educationale, numite si jucarii educative, sunt gandite cu scopul de a stimula invatarea. Ele sunt deseori destinate sa indeplineasca un scop educational, cum ar fi sa ajute un copil sa dezvolte o anumita abilitate sau sa invete un copil despre un anumit subiect.

Descopera cateva recomandari pentru cele mai inspirate jucarii educationale

Informeaza-te Gratuit

Reusim Impreuna!

Multumesc pentru abonare!

Ceva a fost gresit

Pentru alte detalii nu ezitati sa ne contactati

Daca ti-a placut acest articol, hai sa-i dam un like. Ajuta si alti parinti sa aleaga cele mai bune jucarii educationale pentru copii.

Jucariile care se ancadreaza intr-un stil de viata Montessori, incurajeaza invatarea naturala si deschisa. Nu vor avea luminile intermitente si efecte sonore ale unor jucarii moderne, dar vor permite copilului sa exploreze si sa invete singur în timp ce se distrează jucandu-se.

Alege cu incredere jucarii Montessori pentru dezvoltarea armoniasa si sanatoasa a copilului tau.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   babyprecios
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Title (0)
   Compare

   ×