Cresterea copilului in primii 5 ani – 4 factori esentiali

SalveazaSalvatRemoved 0
Eficient ?0
Eficient ?0

Cresterea copilului in primii 5 ani de viata, are la baza 4 factori esentiali. De ce dezvoltarea copilului pe termen lung depinde de primi 5 ani si acesti factori importanti, descopera in acest articol.

Cresterea copilului 4 factori esentiali in dezvoltarea micutului

Cresterea copilului nu este usoara. Asta o stim toti parintii. Insa, daca respectati un minim elementar de pasi, dezvoltarea copilului pe termen lung se poate face in conditii excelente.

Ce inseamna cresterea si dezvoltarea copilului in esenta?

1. Dezvoltarea este modul în care copilul tău crește fizic și emoțional și învață să comunice, să gândească și să socializeze.

2. În primii cinci ani de viață, creierul copilului tău se dezvoltă mai mult și mai repede decât în ​​orice alt moment al vieții sale.

3. Relația dvs. cu copilul dvs. este una dintre cele mai importante influențe asupra învățării și dezvoltării copilului.

4. În primii ani, principala modalitate de învățare și dezvoltare a copilului dvs. este prin joaca cu jucarii.

Interactiune: Fundamentul cresterii copilului

Interactiune copilului afectează toate domeniile și etapele dezvoltării.

cresterea copilului

Acest lucru se datorează faptului că interactiunile sunt in fapt experiențe. De fapt, interactiunile sunt cele mai importante experiențe din mediul copilului tău, deoarece îl învață cel mai mult despre lumea din jurul său. De asemenea, ele modelează modul în care vede lumea.

Prin interactiune, copilul tău află dacă lumea este sigură și sigură, indiferent dacă plânge, râde sau face un chitibusuri și multe altele.

Copilul tău învață, de asemenea, văzând interactiunile dintre ceilalți oameni – de exemplu, cum te comporti față de partener și cum se comportă partenerul față de tine. Această învățare este baza dezvoltării capacității de comunicare, comportament, abilități sociale ale copilului dumneavoastră.

Cea mai importantă interactiune a copilului tău este cu tine. Relațiile cu ceilalți membri ai familiei, îngrijitorii, inclusiv educatori și alți copii, sunt de asemenea foarte importante.

Ceea ce tu simti ca mama transmiti si copilului tau

O relație plină de iubire, care te hrănește te ajută pe tine și pe copilul tău să înveți puțin mai multe despre fiecare zi. Pe măsură ce copilul tău crește și se dezvoltă, nevoile lui se vor schimba. Veți afla mai multe despre ce are nevoie și cum puteți satisface aceste nevoi.

4 factori importanti in cresterea copilului

 • Joaca
 • Activitate fizica
 • Alimentatie
 • Mediu

Joaca in primii ani de cresterea copilului

cresterea copilului si dezvoltare

În primii ani, principala modalitate de învățare și dezvoltare a copilului dvs.  este prin  joaca .

Jocul este distractiv pentru copilul tău și îi oferă ocazia să exploreze, să observe, să experimenteze, să rezolve probleme și să învețe din greșelile ei. 

Va avea nevoie de sprijin și încurajare pentru a face acest lucru. Dar este important să încerci să găsești un echilibru între a-ți ajuta copilul și a-l lăsa să încerce singur, ceea ce înseamnă că uneori ar putea greși. Modul in care descopera ei înșiși viata, este o mare parte din învățarea copilului tău.

Mult timp petrecut jucându-vă, vorbind, ascultând și interacționând cu dvs. ajută copilul să învețe abilitățile de care are nevoie pentru viață. Aceste abilități includ comunicarea, gândirea, rezolvarea problemelor, deplasarea și mai ales a fi cu alți oameni și copii.

Jocul este un constructor de relații grozave. Petrecerea timpului jucându-te cu copilul tău trimite un mesaj simplu – ești important pentru mine. Acest mesaj vă ajută copilul să învețe despre cine este și unde se potrivește în lume.

Alimentatia in cresterea copilului

Alimente sănătoase da copilului tau energia si nutrientii de care are nevoie să crească și să se dezvolte. Ajută la dezvoltarea gustului. Alimentele sănătoase folosite in familie și retetele culinare din primii ani pot stabili obiceiuri alimentare sănătoase pentru viață.

Copilul tău află despre alegerile alimentare de la tine, așa că cel mai bun mod de a-ți ajuta copilul să-și dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase este să-l lași să te vadă pregătind, mâncând și bucurându-te de alimente sănătoase.

Activitatea fizica

Fiind activ fizic, copilul tău se mișcă. Își dezvoltă abilitățile motorii, îl ajută să gândească și îi oferă o oportunitate de a-și explora lumea. Deci, copilul are nevoie de o mulțime de oportunități pentru joc activ, atât în ​​interior cât și în exterior. Dacă ești activ, copilul tău este probabil să-ți urmeze obiceiurile.

Mediu din care face parte

Cartierul și comunitatea locală influențează dezvoltarea copilului dumneavoastră. De exemplu, cresterea copilului si dezvoltarea este susținută de relații pozitive cu prietenii și vecinii și accesul la locuri de joacă, parcuri, magazine sau servicii locale. De asemenea, alti factori sunt centrele de îngrijirea copilului, grupuri de joacă, grădinițe, școli, centre de sănătate fizica si sport.

Dezvoltarea copilului in diferite etape de varsta

despre copii

Copiii cresc și se dezvoltă in ritmuri diferite.

Unii părinți își fac griji când copilul lor va merge, iar alții se îngrijorează când vor apărea primii dinți ai bebelușului. Majoritatea abilităților se dezvoltă în aceeași ordine, dar vârsta la care se întâmplă poate varia chiar și pentru copiii din aceeași familie.

Vă întrebați dacă dezvoltarea copilului dvs. este „normală”?, Vă poate ajuta să vă amintiți că dezvoltarea este diferită pentru fiecare copil. De exemplu, intervalul de vârstă tipic pentru copii să înceapă mersul este de 8-18 luni. Deci, dacă copilul tău nu merge la 14 luni, este în regulă.

Indiferent dacă crești un copil ca părinte, bunică, îngrijitor de rudenie sau părinte adoptiv, înveți mereu. Cu toții facem greșeli și învățăm prin experiență. E în regulă să te simți încrezător în ceea ce știi. De asemenea, este bine să recunoașteți că nu știți și să nu puneți întrebări.

Sănătatea dvs.  fizică și psihică este o parte importantă a creșterii unui copil . Însă, concentrându-se pe îngrijirea unui copil , mulți părinți și îngrijitori uită pentru a avea grijă de ei înșiși. Grija pentru tine te va ajuta cu înțelegerea, răbdarea, imaginația și energia de care ai nevoie pentru a-ți crește copilul.

Cresterea copilului in primii 5 ani de viata este dificila. De aceea este bine sa-ti consolidezi toate cunostintele de care ai nevoie.

Daca ti-a placut citesti mai mult: Cum poti ajuta la dezvoltarea creierului copilului

Informeaza-te

Surpriza vine pe adresa ta de email!

Multumesc pentru abonare!

Ceva a fost gresit.

Victor SEO & CO Founder @ babyprecious.ro

Vom fi bucuroși să vă auzim gândurile!

   Pentru ca vocea ta conteaza!

   Register New Account
   Reseteaza parola
   Compara produse
   • Title (0)
   Compara