Cum poti ajuta dezvoltarea copilului prin muzica
Stiai ca dezvoltarea copilului prin muzica are efecte clare asupra creierului?
Stiai ca dezvoltarea copilului prin muzica a facut obiectul studiilor de caz? Cum poti ajuta dezvoltarea copilului cu ajutorul muzicii. Legatura dintre muzica si creier. Care sunt efectele muzicii asupra creierului? Care sunt efectele pozitive ale muzicii asupra copilului?
Stiai ca dezvoltarea copilului prin muzica creste substanta din cortexul cerebral?
Din articol
Stiai ca… mai multe articole recente din reviste științifice indică o gamă largă de efecte semnificative pe care le are învățarea și ascultarea muzicii asupra dezvoltării creierului la copii și adolescenți. Alte studii arată că atunci când părinții împărtășesc experiențe muzicale cu, copii și adolescenți, inclusiv prin ascultarea și / sau dansul, precum și prin intonarea cântecelor împreună, are un efect pozitiv asupra relațiilor părinte-copil.
Aici poti sa descoperi cele mai frumoase jucarii muzicale
Stiai ca muzica dezvoltă creierul copiilor?
Bazat pe utilizarea diferitelor tehnici neuroimagistice, cercetările arată că formarea muzicală timpurie (înainte de vârsta de șapte ani) chiar inca din pantecele mamei, produce modificări fizice benefice în structura și funcția creierului. Muzica pe care o femeie insarcinata o asculta, influenteaza dezvoltarea creierului la bebelusii inca in formare.
Stiai ca…Un alt studiu recent a stabilit că antrenamentul muzical timpuriu, (din primele zile de viata a bebelusului, prin ascultare) a crescut substanța cenusie din cortexul cerebral, în special în zona senzorială-motorie a creierului. S-a constatat că îmbunătățirea coordonării pe care o produce acest lucru îmbunătățește reglementarea emoțională și capacitatea de a inhiba răspunsurile la evenimente.
Cum poti ajuta dezvoltarea copilului prin muzica
Stiai ca…Un studiu a constatat o creștere în corpus callos (partea de distribuție din centrul creierului), care are ca rezultat o conectivitate crescută a creierului. Einstein a învățat să cânte la vioară inca din copilarie și un studiu al creierului lui a arătat conexiuni neobișnuit de puternice.
Acest lucru, desigur, sporește capacitatea copilului de a se descurca cu frustrarea, starea de agitatie si nervi și a evita supra-reacția la situații dificile. Cu toate acestea, o altă constatare din neuroimaginare a constat în faptul că și o scurtă pregătire muzicală duce la o creștere a fluxului sanguin în partea stângă a creierului. Pregatirea muzicala poate incepe de la varsta de 3 ani.
Se crede că acest lucru are ca rezultat îmbunătățirea capacității de procesare a limbajului. În martie 2018, la Atelierul National al Institutelor de Sănătate din Kennedy Centrul de muzică și creier, un grup de oameni de știință a subliniat concluziile cercetărilor care arată că din copilarie, copiii sunt receptivi la ascultarea muzicii. Stiai ca experiența muzicala contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea limbajului?
Grupul a menționat, de asemenea, că, pe lângă promovarea dezvoltării limbajului, muzica are un efect pozitiv asupra dezvoltării altor funcții cognitive, inclusiv atenția, percepția vizuală-spațială și funcția executivă.
Care sunt efectele muzicii asupra creierului?
Stiai ca…Dezvoltarea copilului prin muzica, este un experiment/test cu larga amploare in USA. De asemenea, s-au efectuat teste pe plante si soareci, toate rezultatele fiind cu grad pozitiv de, dezvoltare.
Datorită unui interes crescut pentru relația dintre muzică și funcția creierului, a fost creat un nou domeniu de studiu cunoscut sub numele de neuromusicologie. Stiai ca…Utilizarea tehnicilor de imagistică a creierului în cercetările efectuate în ultimii ani a dus la concluzia că muzica activează toate părțile cunoscute ale creierului. Acest lucru este valabil si pentru noi toți atunci când ascultăm muzică. Pentru muzicieni, actul de a canta la un instrument nu numai că activează creierul, ci influențează și dezvoltarea creierului.
În general, creierele muzicienilor sunt mai mari și mai extinse decât cele ale populației generale. Ei au, de asemenea, o memorie de lucru superioară, abilități auditive și flexibilitate cognitivă. Toate aceste funcții ale creierului sunt îmbunătățite datorită neuroplasticității.
Stiai ca…Acest fenomen, arata că activitatea activă și pasivă în timp „rewire” o recalibrare a creierului, ajuta la formarea de noi neuroni. Desi in trecut testele efectuate pe creier ne asigurau ca numarul de neuroni nu poate creste, iata ca, neuroplasticitia vine si contrazice rezultatele de atunci.
Care sunt efectele pozitive ale muzicii asupra copilului?
În cadrul Conferinței mondiale privind învățarea, predarea și conducerea educațională desfășurate în 2012, au fost împărtășite studii de cercetare din mai multe surse. De-a lungul timpului, s-a crezut că muzica oferă o experiență eficientă în școli pentru ca, copiii să-și dezvolte abilitățile de ascultare, precum și pentru copiii cu dificultăți de învățare.
Stiai ca…Participarea activă a copilului la muzică poate avea numeroase efecte pozitive, printre care:
- Abilități perceptuale, lingvistice și literare.
- Dezvoltare intelectuală
- Atenție și concentrare crescuta
- Dezvoltare fizică și sănătate
Stiai ca muzica are un puternic impact asupra dezvoltării sociale și emoționale?
Studiul unui instrument muzical poate conduce la un sentiment de realizare, precum și o creștere a stimei de sine in dezvoltarea copilului prin muzica. Alte avantaje pot include auto-disciplina, sporirea încrederii, persistența în depășirea frustrărilor atunci când învățarea este dificilă.
Stiai ca…Miami Music, Institutul de Cercetare Comunitară din Florida International University a realizat un studiu care a analizat modul în care programele de muzică de grup școlar au crescut dezvoltarea socială: competența, încrederea, grija, caracterul și conexiunea. Studiul s-a efectuat pe 180 de copii, cu vârste între 6 și 17 ani, pentru o perioadă de trei ani. Acești copii au participat intr-un cor de orchestră de instrumente muzicale. Rezultatele prezentate în februarie 2019 au constatat că acești copii au prezentat creșteri semnificative ale activitatii cerebrale.
Stiai ca…Pornirea lecțiilor de muzică la o vârstă fragedă aduce mari beneficii?
Ascultarea muzicii la orice vârstă este benefică, ca și învățarea de a canta la un instrument muzical (chiar și ca adult), ceea ce poate duce la satisfacție personală și schimbări pozitive în funcționarea creierului.
Mai multe programe scolare si chiar gradinite, oferă o introducere a educației muzicale pentru prescolari si scolari care include si participarea părinților.
Dezvoltarea copilului prin muzica
Iata un exemplu clar:
Soția mea și cu mine iubim muzica și am trimis amândoi copiii la muzică inca de la varsta de 3 ani. In perioada in care sotia mea era insarcinata, m-am întors acasă de la serviciu într-o zi și mi-am găsit soția stând pe canapea cu căști stereo pe urechi. Ea a spus: „Îi dau o cultură adecvata viitorului bebelus.”
Acum avem 2 copii. Ambii, de asemenea, au participat la programe de muzică și am cantat împreună cu ei fie la instrumente muzicale fie cu vocea. Nu trebuie sa fi artist sa canti. O poti face in felul tau, fara prea mari ambiti.
Ambii copii pot canta la mai multe instrumente muzicale. Fiica mea a cântat de asemenea în coruri de muzica ani de zile și acum folosește muzica în orele de clasa unde elevii ei beneficieaza de acest tratament special .
Fiul meu lucrează în industria filmului / televiziunii ca editor și acum, după ce a obținut o pregătire avansată în muzică, face orchestrație și compune muzica pentru film. Partajarea momentelor muzicale cu copiii vostri vă va îmbunătăți relația. Un articol de cercetare publicat în Jurnalul Comunicării Familiei în 2018 a constatat că angajamentul muzical între părinți și copii/ sau adolescenți, a îmbunătățit relația dintre părinți și acestia, în special în domeniul empatiei și al socializarii.
Stiai ca…
Participarea ta si a copilului, cum ar fi dansul sau cântatul, necesită sincronizare. Chiar pur și simplu ascultând doar muzica, se activează zone ale creierului asociate cu empatie, sentimente pozitive și plăcere fiind pasi importanti in dezvoltarea copilului prin muzica. Cercetarea neuroștiințifică a constatat că ascultarea muzicii duce la eliberarea de dopamină, neurotransmițătorul care activează centrul de plăcere al creierului.
Ați putea spune că participarea la o activitate muzicală face ca participanții să fie mai mult în acord unii cu ceilalți. Această sincronizare depășește experiențele muzicale în viața de zi cu zi. Alte cercetări indică faptul că dezvoltarea empatiei în timpul copilariei duce la comportament prosocial, incluzând cooperarea și interacțiunile sociale îmbunătățite. Ascultarea muzicii in perioada post-natala cat si pre-natala, ajuta atat mama cat si bebelusul. Există multe modalități prin care părinții și copiii pot interacționa muzical.
Cântarea începe de multe ori cu părinții cântând o melodie bebelusului lor. Părinții sunt încurajați să cânte adesea copiilor si bebelusilor. Cantatul la sugari și copii mici nu numai că insuflă o legătura puternica, ci este, de asemenea, vital pentru dezvoltarea limbajului. Cu copii mai mari, puteți să cântați împreună cu ei. Cântarea împreună vă ajută să vă sincronizați. Găsiți melodii amuzante pe care le puteți învăța să cântați împreună unul cu celalat sau cu întreaga familie. Cântarea este o activitate extraordinară pentru excursii, focuri de tabără și nopți familiale.
Căutați melodii pe care copiii vostri le plac, cântați și dansati împreună pe melodia aleasa, bucurati-va împreună de ceea ce muzica ofera gratuit.
Dezvoltarea copilului cu ajutorul muzicii – Idei
O altă idee pentru dezvoltarea copilului prin muzica, este să obțineți un video de antrenament pentru copii și să faceți exerciții împreună, încurajându-i, de asemenea, să lucreze singuri. Acesta este un substitut excelent in timpul de recreere, stimulând în același timp aptitudinea fizică cat si activitatea creierului. Ascultarea muzicii impreună cu copilul tau este ceva foarte distractiv.
Găsiți melodiile preferate și bucurați-vă. Incercați tot timpul melodi noi. Indrumati-va copiii să asculte muzica clasică acasă. Muzica clasica este unul din cele mai puternice afrodisiace din lume. Muzica clasica in special pentru bebelusi are urmatoarele efecte: calmeaza, linisteste, dezvolta si intareste relatia dintre făt si mama.
Dezvoltarea creierului uman nu cunoaste limite. Poti si tu contribui la buna dezvoltarea copilului, folosind aceasta metoda gratuita, puternica si fara gres care se numeste muzica. Daca un soarece de laborator raspunde pozitiv la acest stimul, cum crezi ca bebelusul tau v-a reactiona? Florile, plantele si chiar legumele cultivate sunt sensibil receptive la muzica. Sigur, aici nu discutam despre stimularea creierului insa sunt receptive la vibratiile emise de muzica.
Despre vibratii, muzica si dezvoltarea copilului prin muzica, discutam in articolul viitor. Pana atunci, asculta muzica cu, copilul tau si nu astepta prea mult sa vezi rezultatele. Cu siguranta le primesti intr-un timp relativ scurt.
Marturisirea prin viu grai o poti auzi chiar din gura copiilor
Vezi acest video in care copii iti explica ce inseamna muzica
Si tot aici gasesti confirmarea spuselor noastre
Crezi ca acest articol merita un share pe facebook? Hai sa ajutam si alti parinti sa inteleaga cat este de importanta muzica pentru copii.
Informeaza-te Gratuit
Reusim Impreuna!
Multumesc pentru abonare!
Ceva a fost gresit